Αττική Περιβάλλον SOS

Ιστολόγιο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Αττική Περιβάλλον SOS"

Γνωριμία με την Οργάνωση

CIMG3591b

Αθήνα - Θέα από Λυκαβηττό

Η ΜΚΟ  “ΑΤΤΙΚΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ S.O.S.”, συστήθηκε το 1999. Κεντρικό στοιχείο της δράσης της ήταν ο συντονισμός τοπικών κινήσεων και οικολογικών Οργανώσεων της Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα γενικότερου χαρακτήρα, όπως η μείωση των δασικών εκτάσεων λόγω πυρκαγιών, η ασύμμετρη ανάπτυξη της πόλης σε βάρος του φυσικού πλούτου, η επιβάρυνση των πολιτών από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και από την ατμοσφαιρική ρύπανση κ.ά.

Συμμετείχε και συμμετέχει σε πολλά συντονιστικά όργανα: Ιδρυτικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Ελεύθερους Χώρους. Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων. Μέλος συντονιστικών δραστηριοτήτων, όπως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος κ.ά. *(Αναλυτικότερα για τις συμμετοχές στο τέλος του κειμένου)
Λόγω των πολλών συμμετοχών της σε περιβαλλοντικές δράσεις η  ΜΚΟ «Αττική Περιβάλλον SOS» έχει αναγνωρισθεί θεσμικά και περιλαμβάνεται στον αντίστοιχο πίνακα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στον κατάλογο που διαμορφώθηκε  από το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Η οργανωτική συγκρότηση της ΜΚΟ διαμορφώνεται από δύο κύκλους:
Α) Μέλη που δραστηριοποιούνται ενεργά στο περιβαλλοντικό κίνημα μέσα από την ΜΚΟ.
Β) Συνεργάτες και φίλοι που βοηθούν με τις οικολογικές ή επιστημονικές τους γνώσεις στη θεμελίωση, στήριξη και δημόσια προβολή των θέσεων της.
Ο τρόπος λειτουργίας της ΜΚΟ είναι ολομελειακού χαρακτήρα.
Υπεύθυνος:
Κώστας Διάκος,
Πλ.Ομονοίας 12 Αθήνα 10431
τηλ.210-3211490/3312879
Fax: 210-3215773, e-mail: eko-diak@otenet.gr
——————————————-
*Αναλυτικότερα οι συμμετοχές της ΜΚΟ «Αττική Περιβάλλον SOS»:
Γραπτές θέσεις για την αυθαίρετη δόμηση στην Αττική, για την λατομική εκμετάλλευση του Αττικού τοπίου, για το αεροδρόμιο των Σπάτων και για τις περιβαλλοντικές συνέπειες του.
Για το θέμα αυτό αλλά και για τις πυρκαγιές στην Αττική, για το ιστορικό κέντρο της πόλης και για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων οργάνωσε ημερίδες.
Συμμετείχε στο Συντονιστικό Όργανο κατά της ίδρυσης Καζίνο στη φαληρική παραλία, συμμετέχει στο Συντονιστικό Όργανο των Συλλόγων και Κινήσεων της Αθήνας για τους ελεύθερους χώρους στην πόλη και για την ποιότητα ζωής.
Συμμετείχε στους αγώνες για τη διατήρηση του αρχαίου ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς, για την εξασφάλιση του διατηρητέου στη συμβολή των οδών Πάτμου και Καραβία στα Πατήσια, για τη μη επέμβαση για αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπείο,  για τη διατήρηση του χώρου της οδού Ρηγίλλης, (Σχολή του Αριστοτέλη), για την οικολογική διαμόρφωση του χώρου των δύο εργοστασίων ΦΙΞ στον Νέο Κόσμο και στα Πατήσια.
Σύνταξη του δεκάλογου της οικολογικής ανασυγκρότησης της Αττικής με ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα.

Written by attikipersos

1 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:20 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Mr WordPress

    1 Νοεμβρίου, 2009 at 6:20 μμ


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: